Nygård Nørreskoven Als
Natur - Kultur - Fordybelse

Jul

 

Skovnisser, julegran, mos, kogler og juleværksted.

Julen står for døren og traditionen tro inviterer Naturvejlederne Sønderborg sammen med Naturstyrelsen og Foreningen Nygård alle med på juletur i Nørreskoven.

Mødestedet er ved det gamle skovfogedsted Nygård, Nørreskovvej 41, 6430 Nordborg.

Foreningen Nygård byder indenfor, men ikke på Nygård. I år bydes velkommen på Nordals Naturskole hvor man kan købe kaffe, gløgg og æbleskiver. Naturskolen ligger i kanten af Nørreskoven på adressen Holmvej 33, 6430 Nordborg. Det er et oplagt udflugtsmål efter man har været på juletur og juleværksted.

”Julen nærmer sig og vi skal til at pynte op med fint gran, mos, kogler og flotte dekorationer. På vores juletur rundt i Nørreskoven finder vi gran og naturmaterialer vi kan bruge. Efter turen går vi ind i den gamle Jagtstue som vi i dagens anledning har lavet om til et juleværksted og her kan man lave flotte dekorationer” fortæller naturcenterleder Andreas Hermann som er guide på dagen.

 

Han fortæller også, at der i Nørreskoven på Als findes to skovnisser som hedder Egon og Konrad. De bor i skoven og vågner til jul. ”På vores tur rundt i skoven kigger vi også efter spor fra nisserne. De sover sommersøvn, men ved juletid vågner de op. Hvis vi finder dem, finder vi måske også deres magiske julesæk” fortæller naturcenterlederen.

Man har i Danmark kendt til nisser siden 1600 tallet og de skulle eftersigende findes over hele landet. Nisserne er en slags beskyttende ånd for de steder hvor de har slået sig ned og hvis man passer godt på dem og er gode ved dem, hjælper de os mennesker med at passe på gårde, huse og vores skove, fortæller naturcenterlederen.

Efter gåturen byder Naturvejlederne indenfor i den gamle jagtstue hvor man kan være med til at binde fine dekorationer, kranse og andre flotte juleting sammen med naturvejledernes personale.

På Nordals Naturskole er en meget stor samling udstoppet fugle og pattedyr og er altid et besøg værd.

Arrangementet er gratis men ønsker man at købe lys, bånd og andet til sin juledekoration koster det 20 kr. Husk også lidt penge hvis sulten efter kaffe, gløgg eller æbleskiver melder sig.

Til alle børn byder Naturvejlederne på saft og pebernødder.

Husk påklædning efter vejret, pose til gran og andre fund samt et godt julehumør

Søg