Dagsorden til arrangementsmødet 30. maj 2022

Dagsorden til møde i Nygårds arr:udvalg

mandag 30. maj kl. 9.00

 

Evaluering af afholdte arrangementer:

A)

Fællessang med Kitty Hovgård. Se FolkBaltica

B)

FolkBaltica. Samarbejde med festivalen / koncerten / tilhørerantal og stemning / det praktiske m.m.

Præcisering af arrangementsstruktur m.m.

 

Hvem sidder i grupperne? Jeg har forslag til mindre ændring, formulering af det fremsatte forslag der er vedtaget på Nugårds FU.

Hvordan får vi fornyelse i grupperne. Vi er de samme der år efter år sidder på de centrale poster. Jeg selv har overskredet sidste udløbsdato og har allerhøjst 2 år tilbage. Vi skal have nye folk ind nu, om ikke andet så til ""oplæring"" Har vi oversete interne kandidater, eller skal vi ud at spørge?

Frivillige hjælpere ved arrangementer og entre. Hvem skal betale og hvem skal ikke? Jeg synes, vi skal have nuværende regel / regler præciseret eller ændret.  Der er noget, der for mig, ikke virker helt logisk.

Arrangementer og økonomi. Vores kulturarrangementer har svært ved at hvile økonomisk i sig selv, især ved arrangementer på et lidt højere niveau.

Skal vi søge om at have et arrangementsbudget lagt ind i Nygårds budget, som vi kan arbejde inden for, eller skal vi målrettet søge fondsmidler?

Er det muligt at få samarbejdspartnere, der vil bruge Nygård eller samarbejde med os til fælles gavn.

Fremtiden:

A)

Hvorfor holder vi arrangementer på Nygård? / Hvor mange skal vi i givet afvikle årligt?

B)

Hvilken arrangementsprofil skal vi i givet fald satse på fremover. Kulturelt / musikalsk m.m.

Kommende arrangementer: Planlagte eller i støbeskeen.

A)

Højskoleeftermiddag 8.oktober 2022 fra kl. 13.00 - 17.00: Der er kontrakt / aftale Michael Broberg Petersen. "Om at være plante" / "Kan planter føle". (Asta har kontakten)

Der er tegnet kontrakt med "Molde" bluegrass, folkmusic m.m. (Ole har kontrakt og kontakt)

Skal vi udvide med et formiddags arrangement? Det kunne være fællessang hvor sange om  planter / miljø er omdrejningspunktet.

Frokosttraktement kan forenkles ved, at publikum selv tager madpakke med. Nygård kan så være vært med en øl eller vand.

Foreningen står som planlagt for kaffebord mellem de to eftermiddagsarrangementer.

B)

Arrangement for frivillige. Dette arrangement med Sverige som omdrejningspunkt har været planlagt og datosat. Arrangementet blev aflyst på grund af corona. Skal vi fastholde indhold  og finde en ny dato?

C)

Julearrangement med naturskolen

  1. D) Skal vi fastsætte dato og indhold for et 2022 efterårsarrangement?

Kommende arrangementer: Forslag

A)

"Forelsket i Flensborg" er en anmelderrost bog af Hans Chr. Davidsen kulturredaktør ved Flensborg Avis". Vi kan evt. som optakt til Foreningen Nygårds udflugt til Flensborg invitere redaktøren til Nygård for at holde foredrag og vise billeder.

B)

Forslag løst og fast.

Højskoledag 2023: Forslag til emne: Om vort kongehus med forskellige indgangsvinkler med evt. med Thomas Larsen eller Tom Buk Swienty / + fællessang + koncert.

Foredrag: Morten Bruun, om fodbold bag facaden  / Steffen Gram m.fl. storpolitik bag facaden /  Ole Hartling om det det tingsliggjorte menneske / Lennart Madsen, Haderslev Museum, flere emner / Bertel Hårder, forskellige emner  / Sigfried Matlok, forskellige emner / Leif Maibom  og revy.

Musik: Ditte Fromseier og Fiolministeriet / Fællessang med forskellige lokale kræfter / Mathias Hammer og den danske sang / Lars Lilholt akkustisk /

Lars Ole Mathiasen med familie og venner fællessang m.m. / Lokal musik og sønderjysk kaffebord / Forberedelse og deltagelse til opera eller operette i den Ny Opera / Tine Dickow, urealistisk med mindre.

Andet: Quiz aften enten almindelig quiz / quiz for hold / eller Musikquiz / Cykeltræf / Endagsmaleriudstilling med musikere der maler og musicerer.

Evt.