Nygård Nørreskoven Als
Natur - Kultur - Fordybelse

Pressemeddelelse

Den 6. november 2014

Juletur i Nørreskoven på Als

Julegran, mos, kogler, juleværksted, gløgg og ikke mindst skovnisser.

Det er nogle af de ting som Naturstyrelsen, Foreningen Nygård og Nordals Naturskole har sammensat til en rigtig juletur.

Sammen inviterer De alle med lyst til jul og julestemning med på juletur, til juleværksted, julehygge og nissejagt i skoven søndag den 30. november fra kl. 10.00 – 13.00

”Julen er lige om hjørnet og her 1. søndag i advent tager vi traditionen tro, i skoven for at finde lækkert gran, kogler og mos til vores dekorationer” fortæller naturskoleleder Andreas Hermann som er guide på dagen.

Han fortæller også, at der i Nørreskoven på Als findes to skovnisser Egon og Konrad og at man på turen rundt i skoven vil prøve de om de kan finde spor efter nisserne. ”Måske er skovnisserne vågnet efter deres sommersøvn og måske finder vi deres magiske julesæk” fortæller naturskolelederen.

Man har i Danmark kendt til nisser siden 1600 tallet og de skulle eftersigende findes over hele landet. Nisserne er en slags beskyttende ånd for de steder hvor de har slået sig ned og hvis man passer godt på dem og er gode ved dem, hjælper de os mennesker med at passe på gårde, huse og vores skove, fortæller naturskolelederen.

Efter turen byder naturskolen indenfor i den gamle jagtstue hvor man kan være med til at binde fine dekorationer, kranse og andre flotte juleting sammen med naturskolen. Foreningen Nygård byder også indenfor på det gamle skovfogedsted og her man kan købe kaffe, gløgg og æbleskiver.

Arrangementet er gratis men ønsker man at købe lys, bånd og andet til sin juledekoration koster det 20 kr. Husk også lidt penge hvis sulten efter kaffe, gløgg eller æbleskiver melder sig.

Til alle børn byder naturskolen på saft og pebernødder.

Mødestedet er ved det gamle skovfogedsted Nygård, Nørreskovvej 41, 6430 Nordborg.

Husk påklædning efter vejret, pose til gran og andre fund samt et godt julehumør

Med venlig hilsen

Naturstyrelsen, Sønderjylland

Yderligere oplysninger:

Andreas Hermann tlf. 72543580 /Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Søg